Objednávejte i v letních měsících, navýšili jsme kapacitu pro zpracování Vašich objednávek. Přejeme vám pohodové léto! Romana a Lota

2. Ohlédnutí za vším, co se dělo v mé dílničce a jak se má Lota v letu k světu

Na úvod bych chtěla nesmírně poděkovat všem mým zákaznicím a zákazníkům. Za hřejivou zpětnou vazbu, za vaší trpělivost při občasném zpožděném dodání balíčků kvůli sotva zvládnutelnému množství objednávek. Děkuji vám za osobní podporu, za nápady na nové výrobky a vylepšení dle konkrétních potřeb dětí i dospělých, pro které doplňky tvořím. Moc si toho vážím!
 
Tenhle příspěvek píšu z krásné a útulné kavárny, kam jsem se s kancelářskou částí mého projetu na celý den přestěhovala. A budu se sem muset přestěhovat asi i zítra. Nutně jsem potřebovala celý víkend pracovat a pekelně se u toho soustředit. Jak možná už víte, máme tři vcelku malé děti, takže u nás doma o víkendu není to soustředění bez vyrušování úplně možné. Poprosila jsem manžela, aby byl s princeznami celý víkend on, a já mohla dodělat přes sobotu a neděli resty a také pomalu začít pracovat na lahůdce zvané daňové přiznání.
 
Chtěla bych s vámi sdílet nejen aktuální stav v dílničce Loty a jak se má Lota k světu. Poslední dva roky pro mě byly neuvěřitelnou jízdou a také velkou výzvou. Hlavou mi lítaly otázky typu: Zvládnu výrobu, péči o své zákazníky a vše ostatní i s péčí o rodinu, vztahy s lidmi kolem sebe? Zvládnu se při tom starat i sama o sebe? Vydržím to tempo? Objednávek přibývalo, energie ubývala a hledání pomocných rukou, které by patřily někomu šikovnému, spolehlivému a pečlivému bylo extrémně nesnadné. Přečtěte si, jak to vše dopadlo...
 
Jak se z Loty miminka stala zkušená školačka:
 
Na jaře 2020, před příchodem Covidu a pár měsíců před koncem mé třetí rodičovské dovolené, vznikaly první myšlenky pro vznik konkrétního tvůrčího projektu. Následovalo brzké ranní vstávání a samostudium při péči o rodinu v době lockdownu a nekonečné přípravy.
 
11. 1. 2021 jsem představila Lotu v letu, jako čerstvé miminko.
 
Kromě doplňků ke kompenzačním pomůckám jsme zpočátku vyráběly ještě dětská nosítka, jiné výrobky na přání na zakázku, např. deky pro miminka.
 
Na jaře 2021 jsme zkoušely nabídnout i designové oblečení pro děti a šily jsme na zakázku oblečení i pro dospělé. Začala jsem také pracovat na tvorbě e-shopu pro Lotu. Spousta učení, kurzy, webináře, čtení.
 
V květnu před mými narozeninami mi došlo, že všechno tohle se absolutně nedá stíhat a že náš záběr je i krátkodobě neudržitelný.
 
Před létem 2021 jsme se musely s Lotou rozhodnout co pustíme a nebylo to těžké a dlouhé rozhodování, doplňky k nošení kompenzačních pomůcek byly jasnou volbou.
 
Během léta 2021 jsme pilovaly naše logo a sestavovaly nabídku výrobků. Zkoušely, testovaly, ptaly se, vyhodnocovaly, vybíraly materiály a začaly se věnovat prvním zákaznicím a zákazníkům. Mezitím jsem pokračovala na stavbě e-shopu pro Lotu.
 
Na začátku října 2021 jsme s Lotou přijaly s radostí pozvání na DIAkongres v Praze Suchdole. Představily jsme na něm naší dílničku a výrobky, které si návštěvníci mohli osahat a zkusit. Bylo to první velké osobní setkání se zákazníky a byla to pecka. Mohli jsme se navzájem na spoustu věcí zeptat a to bylo pro Lotu v letu velkým přínosem.
 
Dva dny po DIA kongresu jsem spustila ostrou verzi e-shopu a tím se naše pracovní náplň roztočila na plné obrátky. Nabídly jsme úzké a širší břišní pásy se skrytou kapsičkou na inzulínovou pumpu pro děti i dospělé, návleky na paži k ochraně glukózového senzoru, protiskluzovou kapsu k nošení dia pumpy na paži a na noze/stehně, kapsičku k diskrétnímu nošení pumpičky na podprsence a kapsu na inzulínovou pumpu k našití na oblíbený kousek oblečení.
 
Na podzim 2021 jsme s Lotou (v podobě soutěže o naše výrobky) spolupracovaly s IG profilem @okolo_dia. Úžasný pár Kamča s Ludvíkem, oba s DM1, autoři podcastu: "Autoimunitní onemocnění není překážkou normálně žít. Nauč se vnímat své tělo, odmění se ti." 
 
Na začátku roku 2022 se Lota v letu objevila ve zprávách vysílaných v českém znakovém jazyce s textem v českém jazyce - Tiché zprávy. Lidé s poruchami sluchu a neslyšící se tak mohli lépe dozvědět o možnostech bezpečného nošení sluchových pomůcek. Záchytné tkaničky s klipy a protiskluzové čelenky zabraňující ztrátě sluchadel i procesorů kochleárních implantátů.
 
V únoru 2022 jsme, po vzpamatování z šoku z toho k čemu se Rusko rozhodlo, s Lotou nabídly benefiční kolekci "UKRAJINA". Dia pásky a tkaničky s klipy v barvách vlajky Ukrajiny. Veškerý výtěžek z prodeje výrobků jsme s Lotou poslaly na konto organizace Člověk v tísni na humanitární pomoc obětem války na Ukrajině v rámci sbírky SOS UKRAJINA.
 
V rámci sbírky DIA potřeb v ČR jsme s Lotou poslaly pro dětské diabetiky na Ukrajině várku břišních pásků na inzulínové pumpičky.
 
V létě 2022 jsme přibraly do týmu materiálů pro výrobu břišních pásků s kapsičkou i bavlněný úplet, který jste si dlouho přáli.
 
Podzim 2022 byl hodně bacilový a kvůli mé nemoci jsme s Lotou bohužel nemohly přijmout pozvání a zopakovat si účast na akci Diakongres pro pacienty a lékaře 2022. To nás velmi mrzelo.
 
Naše děti se v marodění od září pravidelně střídaly, bylo těžší zvládat dobře a včas všechny pracovní povinnosti, kterých stále přibývalo. Doháněla jsem resty po nocích. Bacily se u nás všech držely až do příchodu nového roku 2023 a moje snaha zvládnout vše mě přivedla do fáze, kdy už mi nezbývala žádná energie.
 
Po náročném roce jsem se těšila, že si přes Vánoce odpočinu a místo toho přišlo úplné vyčerpání v nemoci. Díky mým blízkým a pracovní pauze jsem se pomalu dávala dohromady. K návratu energie přispělo také pracovní setkání v sousední Praze, které věřím, že přinese ovoce nejen Lotě a mně, ale i vám.
 
Momentálně se těším z toho, že budu moci v e-shopu brzy nabídnout kratší dobu dodání objednávky a budu mít víc času na vymýšlení nových výrobků pro pohodlné nošení inzulínové pumpy, bezpečné nošení glukózových senzorů a také sluchových pomůcek dětí i dospělých.
 
Bylo to náročné, určitě ne bezchybné, a rozhodně naplňující! Jsem moc ráda, že do dalšího roku vstupuji s pozitivní vidinou toho, že budu i nadále schopná pro vás přinášet doplňky, které umí zpříjemnit každý váš den.
 
Mějte se co nejkrásněji a co nejzdravěji!
 
Vaše Romana a Lota